Autokoulujen oppilaat

 

 

Autokoulujen oppilaiden ei tarvitse itse varata aikaa radalle, ajanvaraus tehdään autokoulun toimesta. Perusvaiheessa harjoitteluaika on noin tunti ja syventävässä vaiheessa kaksi tuntia. Perusvaiheessa autokoululla voi olla useampiakin oppilaita samassa autossa, jolloin aikaa kuluu radalla kaiken kaikkiaan enemmän kuin oma harjoitteluaika. Syventävän vaiheen opetus on ryhmäkoulutusta, jossa autoja on radalla enintään 12 ja jokainen tekee annetun tehtävän omalla vuorollaan, saa palautteen ja uuden tehtävän  radalla ulkona olevalta liikenneopettajalta ja kiertää paluutietä uudelleen odottamaan omaa vuoroaan.

Radalla ajetaan ainoastaan rata-autoilla, vuokra sisältyy ratamaksuun. Perusvaiheen ratamaksu on 50 euroa ja syventävän vaiheen ratamaksu 100 euroa. Rata-autoissa on kaskovakuutus, jossa omavastuuosuus on 300 euroa. Perusvaiheessa vastuullinen kuljettaja on opettaja ja syventävässä vaiheessa itse kuljettaja.

 

Ratamaksu maksetaan suoraan Osarata Oy:lle (lukuunottamatta joitakin autokouluja, jotka perivät maksun oppilaalta ja tilittävät sen Osarata Oy:lle). Maksun voi maksaa ilmoittautumisvaiheessa suoraan ratatoimiston kassaan mieluiten kortilla, myös käteinen käy.  Ratamaksun voi myös maksaa tilille   FI17 5741 4020 0521 76 viitteellä 41894 ja ottaa kuitin mukaan. Myös Smartumin liikunta/kulttuurisetelit (oppilaan omat!) käyvät maksuna.  


Jos maksat tilille, muista ottaa kuitti mukaan radalle!